Румънският евродепутат Еуджен Томак, лидер на партия Народно движение“, посочи в публикация

...
Румънският евродепутат Еуджен Томак, лидер на партия Народно движение“, посочи в публикация
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Единственият път пред Румъния за влизане в Шенген е процес в Съда на ЕС

Румънският евродепутат Еуджен Томак, водач на партия „ Народно придвижване “, уточни в обява във Facebook, че единственият път, по който Румъния ще влезе в Шенген, е развой в Съда на Европейски Съюз, съобщи организация Аджерпрес. 

„ В наличието на всички министри на вътрешните работи от страните членки на Европейски Съюз, както и с присъединяване на министрите на вътрешните работи на Норвегия, Швейцария, Исландия и Лихтенщайн, в интервала 8-9 юни ще се състои съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург. Това е последната среща, която се провежда по време на ротационното председателство на Европейски Съюз, упражнявано от Швеция “, припомня румънският евродепутат и показва, че в дневния ред на срещата на Съвета по правораздаване и вътрешни работи не попада решение за унищожаване на границите за Румъния и България.

Румънският евродепутат напомня, че шведският министър председател Улф Кристершон бе заречен на пленарно съвещание на Европейския парламент, че присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство ще бъде значим приоритет за неговата страна. Въпреки това от дневния ред отсъства „ най-важното решение, което трябваше да вземе Съветът по правораздаване и вътрешни работи, а точно решението за премахване на границите за Румъния и България “, показва Еуджен Томак.

„ Затова резервирам позицията си и наблягам още веднъж, че единственият път, по който ще влезем в Шенген, е процесът, който започнахме в Съда на Европейски Съюз. Това е наше право и сами ще си го извоюваме “, уточни водачът на румънската дясноцентристка партия „ Народно придвижване “, която на последните парламентарни избори в Румъния през 2020 година не съумя да влезе в Народното събрание.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР